Na haar klassieke vioolstudie kwam Carmen in aanraking met de Gypsy-jazz muziek van Django Reinhardt en Stephane Grappelli. Het ijs was gebroken: sindsdien improviseert ze er lustig op los. Vanaf 1987 was ze op vele jazzfestivals te horen met Naguine en later andere Hotclub de France-orkesten. Daarna zocht zij het verder van huis en reisde ze met verschillende jazz-bezettingen naar Duitsland, Belgie, Canada en Zweden. In 2008 richtte ze haar eigen combo Carmuze op.

Niet alleen jazzmuziek kan haar bekoren. In Het Land van Ooit speelde ze vele stijlen zoals Klezmer, Balkan, Ierse volksmuziek, Ragtime, eigenlijk alles wat ter plekke ontstond bij de optredende musici.

Na de aanschaf van haar stoere 7-snarige electrische viool, de VIPER kwam ze terecht in het rock-wereldje bij allereerst Francis Levoy en later nam ze een cd op met "Ontroerend Goed". Ook liet ze haar Viper scheuren bij The Lowlanders.

Het theater is voor Carmen een tweede thuis. Daarom is zij in 2009 met Isabella Ramaekers begonnen met Muziekcabaret onder de naam Pistasj: muziek, humor en veel interactie met het publiek. In datzelfde jaar was Carmen "Het gezicht" van het Bergen op Zoomse jazzfestival (poster).

Begin 2011 kwam de swingende jazz-cd met Delirium Tremolo uit, met o.a. Robert Veen en Tom Stuip. Ondertussen richtte ze ook de 6-koppige a capella groep "Meant 2 Be" op, waar ze tevens voor arrangeerde.

Daarna rolde Carmen in de bluegrass muziek, met Marlous Luiten, Izak Boom en Johan Struik. "Butter Beans" staat garant voor een avond vol virtuoze muzikale hoogstandjes en humor!

In 2016 besloten Peter Kanters en Carmen hun muzikale krachten te bundelen in een verrassend Duo Friviool. Dit duo "verjazzt" nummers uit alle andere muziekstijlen zoals bijvoorbeeld "I Wish" van Stevie Wonder en "Baby's Request" van de Beatles.

In 2021 werd Carmen gevraagd bij de band "Blauwgras". Blauwgras brengt prachtige nummers uit de bluegrass, americana en folk met spitse Nederlandse teksten. Elk optreden is weer een feestje.

En vanaf 2023 speelt ze met veel enthousiasme de rol van violiste Soozie Tyrell in de Bruce Springsteen Tribute Band "The Boss Brothers". Daar gaat u meer van horen!

Zo is het begonnen...

Als tweejarige aan de piano.
Deuntjes van tv
naspelen...En nu ....

Met de Stradivarius van de 21ste eeuw. Carmen heeft als enige in Nederland een 7-snarige Viper in haar bezit.

Orkesten waar Carmen mee gespeeld heeft/speelt van recent naar vroeger (klik voor een foto):
En voordien: