Na haar klassieke vioolstudie kwam Carmen in aanraking met de Gypsy-jazz muziek van Django Reinhardt en Stephane Grappelli. Het ijs was gebroken: sindsdien leest ze nog maar zelden van bladmuziek en improviseert ze er lustig op los. Vanaf 1987 was ze op vele jazzfestivals te horen met Naguine en later andere Hotclub de France-orkesten. Daarna zocht zij het verder van huis en reisde ze met verschillende jazz-bezettingen naar Duitsland, Belgie, Canada en Zweden. In 2008 richtte ze haar eigen combo Carmuze op.

Niet alleen jazzmuziek kan haar bekoren. In Het Land van Ooit speelde ze vele stijlen zoals Klezmer, Balkan, Ierse volksmuziek, Ragtime, eigenlijk alles wat ter plekke ontstond bij de optredende musici.

Na de aanschaf van haar stoere 7-snarige electrische viool, de VIPER werd ze onrustig: Er moest iets meer gebeuren... Zo kwam ze terecht in het rock-wereldje bij allereerst Francis Levoy en later nam ze een cd op met "Ontroerend Goed". Ook liet ze haar Viper scheuren bij The Lowlanders.

Het theater is voor Carmen een tweede thuis. Daarom is zij in 2009 met Isabella Ramaekers begonnen met Muziekcabaret onder de naam Pistasj. Alle leuke dingen bij elkaar: Muziek, drama, humor, interactie met het publiek en vooral plezier! In datzelfde jaar was Carmen "Het gezicht" van het Bergen op Zoomse jazzfestival (poster).

Begin 2011 kwam de swingende jazz-cd met Delirium Tremolo uit. Ondertussen richtte ze ook de a capella groep Meant 2 Be op, waar ze tevens voor arrangeert.

Vanaf september 2011 is de gloednieuwe Bluegrass-fiddle-sensatie van Carmen met Marlous Luiten, Izak Boom en Johan Struik te boeken onder de naam "Butter Beans". Butter Beans staat garant voor een avond vol muziek en humor!

In 2016 besloten Peter Kanters en Carmen hun muzikale krachten te bundelen in een verrassend Duo Friviool. Dit duo "verjazzt" nummers uit allerlei verschillende muziekstijlen. Je denkt de hele avond:"Waar ken ik die melodie ook al weer van?" En dat blijkt dan Amy Winehouse, Phil Collins of The Beatles te zijn!

Zo is het begonnen...

Als tweejarige aan de piano.
Deuntjes van tv
naspelen...En nu ....

Met de Stradivarius van de 21ste eeuw. Carmen heeft als enige in Nederland een 7-snarige Viper in haar bezit.

Orkesten waar Carmen mee gespeeld heeft/speelt van recent naar vroeger (klik voor een foto):
En voordien:
En als tiener/jong volwassene: